آموزش نصب وردپرس (WordPress) روی هاست Cpanel


پس از اینکه سایت خود را بررسی کردیم و از هر نظر آماده بودیم، نوبت به این میرسد که وبسایتمان را به محیط واقعی ببریم و به نصب وردپرس روی هاست بپردازیم تا در معرض دید کاربران قرار گیرد. پس به جای استفاده از لوکال هاست باید به سراغ تهیه یک هاست خوب برویم. وردپرس با هاست لینوکس سازگاری بهتری دارد. هاست لینوکس نیز به دو صورت Cpanel و Direct admin موجود است. در این مقاله قصد داریم تا نصب وردپرس روی هاست سیپنل را به شما آموزش دهیم.
برخی از هاستینگ ها (ارائه دهندگان هاست)، سرویس هایی را با عنوان هاست وردپرسی ارائه میدهند. این نوع هاست ها با wordpress سازگاری کامل داشته و هنگام خرید آن میتوانید گزینه مربوط به نصب وردپرس را فعال کنید تا شرکت هاستینگ، وردپرس را روی سرویس هاست شما نصب کند و کار شما را ساده تر کند. در صورتی که چنین هاستی را پیدا نکردید یا قیمت آن بالا بود، بهترین گزینه برای نصب وردپرس، استفاده از هاست Cpanel است. همچنین برخی از ارائه دهندگان هاستاز جمله شرکت هاستینگ میهن وب هاست، هاست هایی با زبان فارسی را به کاربران خود ارائه میدهند که میتوانید از آنها نیز استفاده کنید
پیش نیاز نصب وردپرس
قبل از اینکه بخواهیم مراحل نصب وردپرس روی هاست سیپنل را آغاز کنیم باید پیش نیاز های آن را فراهم کنیم. برای این منظور ابتدا سرویس هاستینگ خود را انتخاب کرده، سپس مراحل زیر را یکی پس از دیگری انجام دهید:
- خرید هاست مناسب و ترجیحا لینوکسی
- ثبت دامنه مناسب برای وبسایت
- ست یا تنظیم کردن دامنه با هاست
- ورود به فضای هاست(از روش مستقیم یا با استفاده از FTP)
- دانلود آخرین نسخه وردپرس فارسی
پس از اینکه مراحل بالا را به طور کامل انجام دادید حالا شما آماده اید تا به نصب وردپرس روی هاست سیپنل بپردازید. اما قبل از اینکه به آموزش بپردازیم برای راحتی کار شما، لینک دانلود وردپرس فارسی را در زیر قرار داده ام.
آموزش نصب وردپرس
برای نصب وردپرس روی Cpanel ما باید آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنیم و جالب تر اینجاست که درصورتی که شما نسخه اصلی وردپرس را دانلود کنید، میتوانید زبان آن را روی فارسی تنظیم کنید. پس نیازی نیست که شما حتما باید نسخه فارسی آن را دانلود و نصب کنید.
پس از اینکه آخرین نگارش را از طریق لینکی که در بالا قرار داده ام، دانلود کردید باید به فضای هاست خود وارد شوید. ورود شما میتواند به طور مستقیم یا غیر مستقیم (با استفاده از FTP) انجام شود که البته پیشنهاد میکنم از طریق FTP وارد شوید. درصورتی که اطلاعات FTP توسط شرکت هاستینگ ارائه نشده است، در ابتدا از طریق مرورگر وارد هاست خود شوید و یک اکانت FTP ایجاد کنید تا ورود شما در دفعه های بعدی ساده تر باشد.
پس از ورود به هاست، حالا نوبت به نصب وردپرس میرسد. در صورتی که وقت کافی برای خواندن متن را ندارید، با نگاه کردن به عکس هر مرحله میتوانید به سادگی وردپرس را نصب کنید اما خواندن مطلب به طور کامل خالی از لطف نیست.
مرحله اول: ورود به دایرکتوری public_html
در مرحله اول شما باید مطابق شکل زیر وارد قسمت مدیریت فایل(File Manager) هاست خود شوید.
پس از کلیک کردن بر روی File Manager وارد صفحه ای مانند عکس زیر میشوید که در آن پوشه های هاست شما قرار دارند. با کلیک کردن بر روی پوشه public_html وارد روت هاست خود میشوید.
در اینجا دو نکته قابل ذکر است. نکته اول اینکه دایرکتوری به معنی مسیر یا آدرس است و منظور از دایرکتوری public_html همان مسیر یا آدرس این پوشه است.نکته دوم اینکه پوشه public_html ریشه هاست شما است و عناصر اصلی یک وبسایت از جمله وردپرس باید در این پوشه قرار گیرند.
مرحله دوم: آپلود وردپرس در public_html
پس از اینکه به دایرکتوری public_html رفتید حالا نوبت به آپلود و نصب وردپرس میرسد. برای این کار مطابق شکل زیر رروی گزینه آپلود که در قسمت ابزارقرار دارد، کلیک کنید. و در کامپیوتر خود فایل zip وردپرس را انتخاب کنید تا بر روی هاست بارگذاری یا آپلود شود.
مرحله سوم: استخراج از حالت فشرده
پس از آپلود شدن فایل فشرده شده وردپرس، حالا نوبت به استخراج یا Extract کردن فایل های درون آن است. برای این کار مطابق تصویر زیر روی فایل فشرده وردپرس کلیک راست کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید.
بعد از استخراج سازی، دیگر نیازی به فایل فشرده وردپرس نیست و میتوانید آن را حذف کنید. برای حذف نیز کافی است روی آن کلیک راست کنید و گزینه delete را انتخاب کنید.
برای ادامه مراحل نصب وردپرس باید وارد پوشه استخراج شده شویم و مراحل زیر را طی کنیم.
مرحله چهارم: انتقال فایل ها به public_html
بعد از ورود به پوشه وردپرس باید همه ی فایل های درون آن را به دایرکتوری public_html انتقال دهیم. این کار باعث میشود که بعد از اتمام نصب وردپرس برای ورود به سایت، تنها نام دامنه را وارد کنیم. اما در صورتی که فایل ها را منتقل نکنیم باید در انتهای آدرس سایت wordpress/ را نیز وارد کنیم که این کار لزومی ندارد.
پس با توجه به توضیحات بالا، محتویات درون پوشه وردپرس را با استفاده از فشردن گزینه “select all” در قسمت بالا، انتخاب کنید. همچنین میتوانید مانند ویندوز عمل کنید. یعنی کلیک چپ را فشار دهید و نگه دارید، سپس نشانگر موس را به سمت پایین بکشید تا و کلیک چپ را رها کنید تا همه فایل ها انتخاب شوند. پس از انتخاب همه محتویات، کلیک راست کنید و گزینه “Move” را انتخاب کنید.
با زدن گزینه “Move” پنجره ای باز میشود که در قسمت پایین آن آدرس فعلی محتویات پوشه وردپرس یعنی public_html/wordpress/ نوشته شده که شما باید قسمت wordpress را از مسیر آن پاک کنید. سپس روی گزینه Move File کلیک کنید. تا محتویات پوشه به مسیر public_html منتقل شوند.
بعد از این مرحله کار کپی کردن فایل وردپرس به اتمام میرسد. اما حالا باید برای فایل های خود یک پایگاه داده ایجاد کنیم.
مرحله پنجم: ساخت پایگاه داده
تا اینجای کار محل قرار گیری وردپرس را تعیین کردیم. اما برای اینکه میان هاست و وردپرس یک اتصال ایجاد کنیم، باید برای آن یک پایگاه داده ایجاد کنیم. اطلاعاتی که ما درون سایت خود ایجاد میکنیم، با استفاده از دیتا بیس درون(پایگاه داده)، درون جدول های مشخصی قرار میگیرند.
برای ایجاد یک پایگاه داده جدید، به هاست خود وارد شوید و روی گزینه MySQL Database کلیک کنید.
با کلیک بر روی گزینه MySQL Database وارد صفحه ای مانند تصویر زیر میشوید. در این قسمت شما میتوانید یک پایگاه داده جدید بسازید. برای این کار ابتدا باید یک نام برای پایگاه داده خود انتخاب کنید، و آن را در کادر مربوطه وارد کنید. سپس روی گزینه Create Database کلیک کنید.
حالا با کمی اسکرول به پایین به قسمت MySQL Users برخورد میکنیم. در این قسمت باید برای پایگاه داده خود، یک کاربر را تعریف کنید. در واقع در این قسمت شما باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. هرچه رمز عبور و نام کاربری شما پیچیده تر باشد، امنیت سایتتان بالا تر میرود.
برای ساخت کاربر جدید، به تصویر زیر نگاه کنید. در کادر Username نام کاربری دلخواه خود را وارد کنید. در کادر مربوط به Password رمز عبور خود را وارد کنید و در کادر سوم، رمز عبور خود را تکرار کنید. سپس روی Create User کلیک کنید.
در اینجا ساخت پایگاه داده به اتمام میرسد. و حالا به قسمت آخر نصب وردپرس میرسیم. برای ادامه کار، اطلاعات پایگاه داده و نام کاربری خود را یادداشت کنید و در قسمتی نگه دارید. تا موقع نیاز، از آنها استفاده کنیم.
مرحله آخر: نصب وردپرس
حال برای اتمام نصب وردپرس روی Cpanel باید در مرورگر، آدرس سایت خود را وارد کنید. در صورتی که تمام مراحل را بدرستی انجام داده باشید باید در مرورگر خود با صفحه ای مطابق شکل زیر مواجه شوید.
اما در صورتی که همه مراحل را به درستی انجام داده اید اما همچنان با خطا مواجه میشوید. کافی است به تنظیمات مرورگر بروید سپس کوکی های مرورگر را پاک کنید و دوباره آدرس سایت خود را وارد کنید. گاهی اوقات نیز پیش میآید که زمان اتصال به پایگاه داده کمی طول میکشد. پس ممکن است یک ساعت انتظار نیز مشکل را حل کند.
پس از فشردن دکمه “بزن بریم!” وارد صفحه جدیدی میشوید که در آن از شما یک سری اطلاعات را میخواهد. این اطلاعات، همان مشخصات پایگاه داده شما هستند. نام، نام کاربری و رمز عبور مربوط به پایگاه داده ای که ایجاد کردید را در این قسمت وارد کنید. کادر مربوط به میزبان پایگاه داده را روی localhost تنظیم کنید و پیشوند جدول را نیز بدون تغییر رها کنید. سپس روی گزینه “فرستادن” کلیک کنید.
پس از این قسمت روی اجرای نصب کلیک کنید تا نصب وردپرس آغاز شود. در پایان با صفحه ای مانند زیر مواجه میشوید. در این صفحه شما باید عنوان سایت خود را تعیین کنید. همچنین یک نام کاربری و رمز عبور برای وردپرس خود ایجاد کنید. از این پس هر بار که بخواهید به پنل وردپرس وارد شوید باید از این نام کاربری و رمز عبور استفاده کنید.
در صفحه نمایش داده شده شما باید یک ایمیل نیز وارد کنید تا هر گونه تغییری در وردپرس، از طریق ایمیل به شما گزارش شود.
درصورتی که فکر میکنید سایت شما کاملا آماده است، تیک گزینه “نمایش به موتور های جستجو” را فعال کنید تا موتور های جستجو متوجه حضور سایت شما شوند.
پس از پر کردن اطلاعات، آنها را در یک فایل متنی ذخیره کنید تا آنها را فراموش نکنید. سپس روی گزینه راه اندازی وردپرس کلیک کنید. با زدن این گزینه، به صفحه ورود وردپرس میروید. حال کافی است نام کاربری و رمز عبور وردپرس خود را وارد کید تا به پنل کاربری هدایت شوید.
جمع بندی
در این مقاله مشاهده کردید که نصب وردپرس روی Cpanel کار بسیار ساده ای است. و این کار کمی با نصب وردپرس روی لوکال هاست تفاوت دارد. از آنجایی که هاست های ایرانی معمولا به صورت Direct Admin ارائه میشوند، ذکر این نکته لازم است که بدانید نصب وردپرس روی سیپنل با نصب آن روی دایرکت ادمین تفاوت زیادی ندارد. درصورتی که شما به هر دلیلی نتوانستید هاست سیپنل تهیه کنید، با استفاده از این آموزش مهارت لازم برای نصب وردپرس روی هاست دایرکت ادمین را نیز بدست میآورید. درصورتی که به هر گونه مشکلی برخورد کردید، مشکل خود را در قسمت نظرات بنویسید تا به آن پاسخ دهیم.
2 دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه در وبسایت "به اضافه"
1. وبسایت "به اضافه" تابع قوانین کشور است ، لطفا هنگام ارسال دیدگاه ، به قوانین جمهوری اسلامی ایران احترام بگذارید.
2. از ارسال هر گونه ناسزا و الفاظ رکیک خودداری نمایید. در صورت مشاهده ، نظر شما تایید نخواهد شد.
3. نظراتی که به توهین علیه اقوام ، نژاد ها ، ادیان و یا حزب خاصی بپردازد ، مورد تایید نخواهد بود.
4. هر گونه توهین به کاربران ، نویسنده مطلب و یا مدیر سایت پذیرفته نیست.
5. هر گونه فعالیت تبلیغاتی در بخش دیدگاه ها ، ممنوع است.
6. ارسال دیدگاه های نامرتبط با مطلب ، مجاز نیست.
7. تمامی کاربران باید هنگام ثبت نام در سایت، از کلمات مناسب در نام کاربری خود استفاده کنند. در صورت مشاهدهی کلمات رکیک و نامناسب، اشتراک آن كاربر حذف خواهد شد.
8. در بخش ویرایش پروفایل ، کاربران قادر به تغییر تصویر پروفایل هستند. در صورت مشاهده استفاده از تصاویر مستهجن ، زننده و توهین آمیز حساب کاربری حذف خواهد شد.
9. زبان اصلی سایت "به اضافه" فارسی است. دیدگاه های انگلیسی و یا فینگلیش حذف خواهد شد.
10. وبسایت "به اضافه" یک سایت تخصصی در حوزه فناوری است. خواهشمند است از هر گونه فعالیت سیاسی پرهیز نمایید.
مریم اسدی نوشت :
خیلی عالی و کامل بود…واقعا ممنونم
amir5250 در پاسخ به مریم اسدی نوشت :
لطف دارید