آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست زمپ (xampp)
در حالی که WordPress به عنوان قدرتمند ترین سیستم مدیریت محتوا به شمار میرود، xampp نیز محبوب ترین محیط سرور محلی یا لوکال هاست است. سایت های وردپرسی بسیاری در اینترنت طراحی و راه اندازی شده اند و هر روزه کاربران زیادی را به سمت خود جذب میکنند. در صورتی که هنوز تجربه استفاده از وردپرس را ندارید، میتوانید آن را روی لوکال هاست زمپ نصب کنید و از آن به صورت آفلاین استفاده نمایید. در این مقاله ابتدا به نصب xampp روی سیستم میپردازیم سپس به راه اندازه وردپرس بر روی زمپ خواهیم پرداخت.
چرا باید یک سایت محلی وردپرس ایجاد کنیم؟
ایجاد یک وبسایت روی لوکال هاست، روشی متدوال در بین صاحبان و توسعه دهندگان سایت است. نصب وردپرس روی لوکال هاست زمپ به شما این امکان را میدهد تا بتوانید از وردپرس به صورت آفلاین استفاده کنید. همچنین در صورتی که در ابتدای راه هستید و تجربه کار با وردپرس را ندارید، میتوانید با نصب وردپرس روی لوکال هاست زمپ به بررسی محیط وردپرس و همچنین استفاده از انواع افزونه ها بپردازید. بهتر است بدانید که حتی افراد حرفه ای نیز از لوکال هاست استفاده میکنند.
از آنجایی که سایت های محلی فقط بر روی رایانه شما قرار دارند و فقط برای شما قابل مشاهده است، صاحبان وبسایت ها معمولا با استفاده از سرور محلی یا لوکال هاست، به بررسی قالب سایت خود میپردازند و پس از اینکه همه جوانب سایت خود را آزمودند، آن را به یک هاست واقعی انتقال میدهند تا همهی کاربران آن را مشاهده کنند و از مطالب آن استفاده کنند. روند نصب وردپرس روی هاست واقعی کمی متفاوت است. در صورتی که تمایل دارید تا نصب وردپرس روی هاست سیپنل را نیز فرابگیرید از مطلب زیر استفاده کنید.
برای نصب وردپرس بر روی رایانه شخصیتان، به زمپ نیاز دارید. بنابر این بهتر است در ابتدا کمی با زمپ آشنا شوید سپس به آموزش نصب آن بپردازیم.
لوکال هاست زمپ چیست؟
با توجه به اینکه وردپرس با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP ساخته شده است، برای اجرای آن به نرم افزارهای وب سرور یعنی MySQL ،PHP و Apache نیاز است. PHP یک زبانه برنامه نویسی برای تولید وبسایت های پویا است و MySQL نیز یک نرم افزار مدیریت پایگاه داده است. پس برای اینکه بتوانیم یک وبسایت وردپرسی روی رایانه خود ایجاد کنیم باید هر کدام از این برنامه ها را به طور جدا گانه نصب کنیم.
نصب هر برنامه به طور جداگانه بسیار دشوار است. لوکال هاست زمپ برنامه ای است که همه این قابلیت ها را به صورت یکجا در خود دارد و تنها با نصب زمپ، به سادگی میتوانیم یک وبسایت وردپرسی را روی سیستم خود داشته باشیم. در ادامه آموزش، ابتدا نصب لوکال هاست زمپ را فرا میگیریم سپس برای آن یک پایگاه داده ایجاد میکنیم تا بتوانیم وردپرس را روی آن تنظیم کنیم.
نصب xampp روی سیستم
برای نصب لوکال هاست زمپ، ابتدا باید به سایت xampp مراجعه کنید و نسخه متناسب با سیستم عامل خود دانلود کنید.
پس از دانلود، برنامه را اجرا کنید تا مراحل نصب آغاز شود.در ابتدا با یک صفحه خوش آمد روبرو میشوید که باید روی دکمه “Next” کلیک کیند تا به مرحله بعد بروید.
پس از این مرحله صفحه Component را مشاهده میکنید که باید ازبین آنها، گزینه های مورد نیاز خود را علامت بزنید. در صورتی که گزینه های موجود را در حالت پیش فرض رها کنید نیز میتوانید وردپرس را روی آن نصب کنید اما دانستن همه گزینه ها خالی از لطف نیست.
مرور سریع گزینه ها:
- Apache: وب سرور HTTP است و برای اجرای وبسایت ضروری است.
- MySQL: سرور پایگاه داده میباشد.
- FileZilla FTP server: برای تنظیم سرور FTP استفاده میشود.
- Mercury Mail Server: برای تنظیم سیستم ارسال و دریافت پستی استفاده میشود.
- Tomcat: سرور اجرای وبسایت های مبتنی بر جاوا.
- PHP: یک زبان برنامه نویسی برای ساخت وبسایت های پویا.
- Perl: یک زبان برنامه نویسی برای نوشتن اسکریپت های CGI.
- PhpMyAdmin: یک مولفه ضروری برای کنترل MySQL.
- Webalizer: یک آنالیزر برای بررسی تعداد بازدید کنندگان از یک وبسایت است.
- Fake Sendmail: برای تست ارسال ایمیل در لوکال هاست زمپ استفاده میشود.
پس از اینکه موارد دلخواه خود را علامت زدید، روی گزینه “Next” کلیک کنید. در مرحله بعدی شما باید مسیر نصب زمپ در سیستم خود را تعیین کنید که به طور پیش فرض در درایو C نصب میشود.
با زدن دکمه “Next” به صفحه ای هدایت میشوید که از شما میخواهد درباره Bitnami بیشتر بدانید که با فعال کردن تیک این گزینه، پس از فرآیند نصب به وبسایت Bitnami هدایت میشوید. تیک این گزینه را بردارید و به مرحله بعدی بروید. تا فرآیند نصب آغاز شود.
در صورتی که سیستم به شما هشدار امنیتی داد، اجازه لازم را با کلیک بر روی گزینه “Allow access” بدهید تا برنامه ها اجرا شوند.
در پایان گزینه “Finish” را فشار دهید تا فرآیند نصب زمپ پایان یابد. درصورتی که تیک گزینه اجرای خودکار را فعال کرده باشید، برنامه زمپ اجرا خواهد شد. اما اگر برنامه اجرا نشد، به محل نصب برنامه بروید و xampp-control.exe را اجرا کنید.
پس از اجرا شدن برنامه، در کنار Apache و MySQL بر روی گزینهی “Start” کلیک کنید.
پس از اینکه برنامه ها فعال شدند، پس زمینه عبارات Apache و MySQL به رنگ سبز تبدیل میشود.
مشاهده تصویر بالا به این معنی است که برنامه زمپ به درستی روی رایانه شما نصب شده است و باید به مراحل بعدی برویم.
ساخت پایگاه داده برای لوکال هاست زمپ
اطلاعاتی که شما در وردپرس ایجاد میکنید باید روی لوکال هاست شما ذخیره شوند. بنابراین باید یک پایگاه داده ایجاد کنیم تا اطلاعات سایت ما در آن ذخیره شوند. برای ساخت پایگاه داده محلی از روش زیر اقدام کنید:
پس از اینکه Apache و MySQL را در برنامه xampp فعال کردید، مرورگر را باز کنید و در آن آدرس localhost/phpmyadmin را وارد کنید. در قسمت چپ صفحه باز شده، گزینه “New” را انتخاب کنید تا بتوانید یک Database یا پایگاه داده جدید بسازیم. حال در صفحه باز شده نام پایگاه داده را به دلخواه وارد کنید، سپس در قسمت collection نیز مقدار utf8_persian_ci را پیدا و انتخاب کنید. سپس روی گزینه “Create” کلیک کنید تا پایگاه داده جدید ایجاد شود.
دقت کنید که نام پایگاه داده را باید در ذهن بسپارید چرا که پس از نصب وردپرس به آن نیاز داریم.
بعد از ساخته شدن پایگاه داده به صفحه ای مانند زیر هدایت میشوید که از شما میخواهد یک نام برای جدول مربوط به پایگاه داده انتخاب کنید. در این قسمت هیچ عملی انجام ندهید. میتوانید بدون ایجاد تغییر صفحه را ترک کنید.
نصب وردپرس روی xampp
برای نصب وردپرس روی لوکا هاست زمپ، ابتدا باید فایل وردپرس را از طریق سایت WordPress فارسی دانلود کنید و آن را از حالت zip خارج نمایید و محتویات پوشه وردپرس را در پوشه htdocs (این پوشه در محل نصب xampp قرار دارد) کپی کنید.
پوشه htdocs به طور پیش فرض در مسیر زیر قرار دارد:
در ویندوز: C:/Xampp/htdocs
در مک: applications/Xampp/htdocs
نکته 1: در صورتی که هنگام نصب زمپ، مسیر نصب را تغییر داده اید، ابتدا به مسیر نصب بروید و سپس پوشه htdocs را پیدا کنید و محتویات فایل وردپرس را در آن کپی کنید.
نکته 2: دقت کنید که باید فایل های درون پوشه وردپرس را درون پوشه htdocs کپی کنید. اگر خود پوشه wordpress را در htdocs کپی کنید، در قسمت بعدی به جای عبارت localhost باید localhost/wordpress را جستجو کنید که این کار لزومی ندارد.
حال برای راه اندازی وردپرس روی لوکال هاست زمپ باید در مرورگر عبارت localhost را بنویسید و “Enter” را بزنید. صفحه ای مانند تصویر زیر برای شما باز میشود. روی دکمه “بزن بریم!” کلیک کنید تا راه اندازی وردپرس آغاز شود.
در صفحه جدید، وردپرس اطلاعات پایگاه داده را از شما میخواهد که باید آنها را به ترتیب زیر وارد کنید:
- نام پایگاه داده: نام پایگاه داده ای که در مرحله قبل ایجاد کردید را بنویسید.
- نام کاربری: در این قسمت عبارت root را بنویسید.
- رمز پایگاه داده: در این قسمت چیزی ننویسید. یعنی آن را خالی بگذارید.
- میزبان پایگاه داده: در این قسمت عبارت localhost را بنویسید.
- پیشوند جدول: این قسمت را بدون تغییر رها کنید.
سپس روی دکمه “بفرست” کلیک کنید.
نکته: اگر در ویندوز یا لینوکس این مراحل را انجام دادید، وردپرس به طور خودکار این اطلاعات را در پرونده پیکربندی وردپرس یعنی wp-config.php ذخیره میکند. اما اگر کاربر مک هستید، سیستم ابتدا محتوای فایل را به شما نشان میدهد و از شما میپرسد که آیا مایل هستید فایل ایجاد شود؟ و شما باید به سیستم اجازه دهید تا این کار را انجام دهد. سپس این فایل را در پوشه اصلی وبسایت خود ایجاد کنید.
پس از این قسمت روی دکمه “راه اندازی” نصب کلیک کنید.
در مرحله بعدی وردپرس از شما میخواهد تا اطلاعات وبسایت خود را وارد کنید. این اطلاعات شامل عنوان سایت، نام کاربری، رمز عبور و ایمیل است. پس از اینکه اطلاعات خواسته شده را وارد کردید روی دکمه “راهاندازی وردپرس” کلیک کنید.
حال روی گزینه “ورود” کلیک کنید تا به صفحه ورود هدایت شوید. نام کاربری و رمز عبوری که برای وردپرس خود تنظیم کردید را وارد کنید تا به محیط وردپرس بروید.
از این پس برای هر بار ورود کافی است Apache و MySQL را در زمپ راه اندازی کنید و در مرورگر خود آدرس localhost/wp-admin.php را وارد کنید. سپس نام کاربری و رمز عبور وردپرس خود را وارد کنید تا به محیط وردپرس وارد شوید.
نتیجه گیری
توسعه دهندگان و وبمسترها برای یافتن ایرادات سایت خود، ابتدا آن را روی یک لوکال هاست قرار میدهند و آن را مورد آزمایش قرار میدهند. پس از اینکه ایرادات آن را رفع کردند، سایت خود را به هاست واقعی انتقال میدهند. کسانی که در ابتدای راه هستند نیز با استفاده از لوکال هاست، تجربه استفاده از وردپرس را کسب میکنند. در صورتی که شما نیز در ابتدای راه هستید یا میخواهید سایت خود را بررسی کنید، بهترین گزینه برای شما لوکال هاست زمپ است. برای انتقال وردپرس از لوکال هاست به هاست اصلی نیز روش های ساده ای وجود دارد که میتوانید به سادگی آن را فرا بگیرید.
0 دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه در وبسایت "به اضافه"
1. وبسایت "به اضافه" تابع قوانین کشور است ، لطفا هنگام ارسال دیدگاه ، به قوانین جمهوری اسلامی ایران احترام بگذارید.
2. از ارسال هر گونه ناسزا و الفاظ رکیک خودداری نمایید. در صورت مشاهده ، نظر شما تایید نخواهد شد.
3. نظراتی که به توهین علیه اقوام ، نژاد ها ، ادیان و یا حزب خاصی بپردازد ، مورد تایید نخواهد بود.
4. هر گونه توهین به کاربران ، نویسنده مطلب و یا مدیر سایت پذیرفته نیست.
5. هر گونه فعالیت تبلیغاتی در بخش دیدگاه ها ، ممنوع است.
6. ارسال دیدگاه های نامرتبط با مطلب ، مجاز نیست.
7. تمامی کاربران باید هنگام ثبت نام در سایت، از کلمات مناسب در نام کاربری خود استفاده کنند. در صورت مشاهدهی کلمات رکیک و نامناسب، اشتراک آن كاربر حذف خواهد شد.
8. در بخش ویرایش پروفایل ، کاربران قادر به تغییر تصویر پروفایل هستند. در صورت مشاهده استفاده از تصاویر مستهجن ، زننده و توهین آمیز حساب کاربری حذف خواهد شد.
9. زبان اصلی سایت "به اضافه" فارسی است. دیدگاه های انگلیسی و یا فینگلیش حذف خواهد شد.
10. وبسایت "به اضافه" یک سایت تخصصی در حوزه فناوری است. خواهشمند است از هر گونه فعالیت سیاسی پرهیز نمایید.